Parcours en starttijden


De wandeling start op zaterdag 23 november 2019 aan Antwerpen-Centraal in de L. Kievitstraat ter hoogte van Comic Stations en eindigt na +/- 63 kilometer in het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol.
De rode draad van de wandeling is de spoorlijn Antwerpen – Mol, waarbij we aan elk NMBS station een bevoorrading voorzien alsook een start- en stopplaats.

Dit opzet zorgt ervoor dat je op verschillende manieren kan deelnemen aan de wandeling.
De wandelaars kunnen ervoor kiezen om:
a) het volledige traject van 63km te wandelen,
b) onderweg een pauze te nemen en een gedeelte van het traject per trein af te leggen door bijvoorbeeld te wandelen tot in Lier, vervolgens de trein te nemen tot in Kessel en zo opnieuw aan te sluiten bij de andere wandelaars,
c) te starten aan een NMBS stations (bv. Lier) op het traject, binnen het vooropgestelde tijdschema, en de resterende afstand tot Mol af te leggen.

Iedereen is vrij om aan eigen tempo te wandelen. We starten allen samen om 7u30 in Antwerpen-centraal, de eerste wandelaars worden in Mol verwacht omstreeks 16u, de laatste rond 22u30. Het parcours is d.m.v. een duidelijke bewegwijzering afgepijld.

De spoorlijn Antwerpen-Mol is onze rode draad. We lopen natuurlijk niet letterlijk langs het spoor maar we doen wel elk station onderweg aan. We wandelen langs Kempische weilanden en bossen, door dorp- en stadskernen, maar ook een stukje langs het Albertkanaal en over de Kesselse Heide.
De route is zeer gevarieerd, men kan onderweg genieten van een steeds wisselend landschap wat de wandeling zeker en vast boeiend maakt. Het laatste gedeelte van de wandeling verloopt voor een groot aantal deelnemers in het donker, ook een aparte ervaring…